Rossi: ''sem star, ampak ni to težava''

Z včerajšnjo dirko se je zaključil prvi del sezone, sedaj se dirkači odpravljajo na zaslužen počitek pred dirko ki bo 4. avgusta v Brnu.

Veliko je ugibanj okrog Rossija in Lorenza mnogi zatrjujejo, da se Lorenzo sploh ne bo več vrnil na dirkališče in da bo kariero zaključil predčasno, podobno napovedujejo tudi o Rossiju.

Rossi in Lorenzo veljavni pogodbi do konca naslednje sezone, ampak dirkač se lahko odloči tudi da drugače, kot recimo Nico Rosberg, ki je kariero zaključil dan po osvojitvi naslova prvaka F1.

Včerjašnjo dirko je Valentino zaključil komaj na 8° mestu, jasno je bilo videti, da med njim in Yamaho ni preveč feelinga, kot je sam po dirki povedal mu izbira pnevmatik ni bila preveč naklonjena, ampak kljub temu to nebi preveč spremenilo situacije.

Zadnje štiri dirke Italijanskemu asu niso bile preveč naklonjene, saj je vsega skupaj zbral 8 točk, medtem, ko kih je moštveni kolega Viniales 64 in ga tako prehitel v skupnem seštevku. 

Če pogledamo Rossijeve statistike, tako malo točk ni v devetih dirkah ni še nikoli zbral, niti ko je služboval pri Ducatiju.

Rossi je zagotovo najbolj izkušen dirkač v razredu motogp, poleg tega ima neverjeten smisel na detajle in nastavitve motorja, zato z razlogom zatrjuje da ima Yamaha velike težave in velike tehnične omejitve, katere je treba nujno odpraviti, če se želijo podati na lov za Marquezom.

5. avgusta bo v Brnu, dan po VN testiral novosti, ki jih je Yamaha pripravila za sezono 2020, že prvi test mu bo pokazal če so pri Yamahi v stanju pripraviti dirkalnik, ki mu lahko prinese tako željeni 10° naslov.

Če Yamahine novoti Rossija ne bojo zadovoljile, bi se dirkač lahko odločil tudi drugače.